Hoeveel glazen bier kun je uit een fust van 50 liter halen?

Hoeveel glazen bier kun je uit een fust van 50 liter halen?

In de wereld van festivals, feesten en horecagelegenheden is een fust bier een onmisbaar element. Een fust is essentieel voor het tappen van bier. Als er op het evenement veel bier zal worden gedronken, dan is een fust bier handig om zo snel mogelijk te kunnen werken. Daarnaast is groothandel bier in een fust afgesloten van licht en zuurstof en dit zorgt ervoor dat het vers blijft. Fusten zijn ook milieuvriendelijk en in vergelijking met losse blikken of flesjes bespaar je met fusten ook aanzienlijk kosten. In deze blog vertellen we meer over hoeveel glazen bier je uit een fust van 50 liter kan halen en ook hoeveel uit de fusten van 30 en 20 liter die ook in ons assortiment zitten.

Verschillende groottes fusten

Er zijn verschillende groottes fusten. Afhankelijk van wat voor evenement je organiseert of de grootte van jouw horecagelegenheid kun je kiezen welke geschikt zijn voor jou. Als er niet super veel bier wordt gedronken, dan is een fust van 20 liter wellicht genoeg. Als er verwacht wordt dat er erg veel bier zal worden gedronken, dan kun je beter kiezen voor een fust van 30 liter of zelfs voor een van 50 liter. Om een beeld te krijgen van hoeveel glazen je uit een fust kunt halen, hebben we de deze drie groottes voor je op een rij gezet.

    50 Liter fust

Het grootste standaard formaat is een fust van 50 liter. Een 50 liter fust is ideaal voor grotere evenementen of drukke horecagelegenheden waar veel bier wordt gedronken. Maar hoeveel glazen kun je tappen uit zo’n groot fust? De standaard maat voor een bierglas in de horeca is meestal 250 ml. Als je 50 liter deelt door 250 ml kom je uit op 200 glazen bier.

    30 Liter fust

Een fust van 30 liter is iets handzamer en wordt veel gekozen voor iets kleinere gelegenheden en evenementen. Dit formaat is gemakkelijk te hanteren en te voervoeren, vooral in vergelijking met een fust van 50 liter. Uit een 30 liter fust kun je, met glazen van 250 ml, 120 glazen halen.

    20 Liter fust

Het 20 liter fust is perfect voor kleinere bijeenkomsten, privéfeesten of kleinere bars die een brede selectie bier willen aanbieden. Uit een fust van 20 liter kun je, weer met een glas van 250 ml, 80 glazen bier halen.

Factoren die invloed hebben op het aantal glazen

Als je al het bier gebruikt uit het fust, dan kloppen de berekeningen. Dan kun je uit een fust van 50 liter 200 glazen bier halen. Toch zijn er factoren waardoor dit kan wisselen. Het soort tap en de taptechniek kan hier een factor zijn. Niet elke tap schenkt even efficiënt, soms komt er meer schuim, vooral als de techniek van het tappen of de afstelling van de tap niet optimaal is. Dit kan het aantal haalbare glazen verminderen. Als tweede het verlies van bier tijdens het schoonmaken. Tussen het wisselen van fusten door moeten de leidingen worden doorgespoeld en gereinigd. Dit kan enige hoeveelheid bier kosten. Ten slotte de grootte van het glas en de schenkwijze. Sommige horecagelegenheden of evenementen gebruiken grotere of juist kleinere glazen of ze schenken met meer of minder schuimkraag. Dit heeft ook invloed op het aantal glazen per fust. Het zal nooit vele glazen schelen, maar toch een paar.

Bierfusten kopen bij De Kreij Horeca

Ben je op zoek naar een betrouwbare groothandel horeca voor het leveren van bierfusten? Dan ben je bij De Kreij Horeca aan het juiste adres. Wij hebben bierfusten 50 liter en ook van 30 en 20 liter van verschillende biermerken. Jupiler, Heineken, Hertog Jan, zoals onze Hertog Jan fust van 50 liter, en JWG Pilsener zijn onder andere de merken die wij in ons assortiment hebben. We hebben ook een aantal speciaalbieren in fusten. Onder andere Liefmans, Leffe Blond en Brugse Zot Blond hebben we in fusten van 20 liter. Naast bierfusten hebben we alles wat je als horecagelegenheid of evenementenorganisator nodig hebt. Neem vooral eens contact met ons op of bekijk ons assortiment online.

Maatschappelijke bijdrage Groothandel De Kreij

Leuke ontwikkelingen achter de schermen bij Groothandel De Kreij

Achter de schermen zijn we altijd met leuke dingen bezig om te innoveren en De Kreij op de kaart te zetten. Naast het werk heeft Huig ook nog eigen projecten lopen waar zijn passie ligt. Zo ben je misschien al op de hoogte van onze koffieactie bij KreijKoffie, waarbij we kinderen via World Vision kunnen steunen. Maar we hebben nog iets leuks te vertellen!

De Kreij steunt een school in Kenia

Huig vindt het belangrijk dat we teruggeven aan de mensen om ons heen. Toen het project van Scalda Zeeland voorbijkwam wist Huig direct dat hij hieraan mee wilde werken.

Het doel van de organisatie is om ruim 400 kinderen onderwijs te kunnen geven, samen met een kans op een betere toekomst. Een van de onderdelen van het vrijwilligerswerk is pap en warme maaltijden maken voor de kinderen. Ze gaan ook sport-, spel- en knutselactiviteiten organiseren.

Groothandel De Kreij heeft via KreijGifts, onze dochteronderneming, voetballen gedoneerd, zodat zoveel mogelijk kinderen plezier kunnen maken in hun vrije tijd. Iets dat perfect aansluit bij Huig zijn visie.

voetballen de kreij

Nieuwe ontwikkelingen bij World Vision: De Kreij steunt twee extra kinderen

Niet alleen steunt De Kreij de Emyland School in Kenia, maar we zijn ook al een paar jaar bezig met onze actie bij World Vision. Met ons dochterbedrijf KreijKoffie steunden we in 2023 al vijf kinderen. Dat doen we door per elk verkochte zak eigen koffiebonen – medium roast, snelfilterkoffie, instantkoffie en espressobonen – een euro te doneren aan World Vision, waarmee we kinderen in Sierra Leone van een betere toekomst kunnen voorzien.

Eerder deelden we al de mooie ontwikkeling dat De Kreij een zesde kind steunt, maar door de groei die we maken, kunnen we nu zelfs zeven kinderen steunen!

Het is prachtig om te zien dat waar we ons voor inzetten, ook daadwerkelijk verschil maakt in het leven van anderen. Wil je ook meedoen met deze actie? Bestel dan koffiebonen via KreijKoffie en schenk met warmte een betere toekomst voor een ander.

Klik op de link om onze koffie te bestellen.

Service met hoofdletter S bij Groothandel De Kreij

Bij Groothandel de Kreij vinden we het belangrijk dat onze klanten alles dat ze nodig hebben op één plek kunnen vinden. Daarom bestaat ons assortiment niet alleen uit food, maar ook uit non-food zoals papierwaren en tassen, bordjes en bestek en schoonmaakproducten. Onze specialiteit? Persoonlijk contact, kleine aantallen, eenvoudige bestelwijze, eigen vervoer en ten allen tijden service met een hoofdletter S.

Geïnteresseerd in het aanbod van Groothandel De Kreij? Neem contact op via of via 0187-48 26 90, dan helpen wij je zo snel mogelijk op weg.

huig groothandel de kreij

Online groei De Kreij

Groothandel De Kreij timmert online aan de weg

Een van onze doelen voor 2024 is om online beter zichtbaar te zijn en gevonden te worden. Daarnaast streven we ernaar de gebruiksvriendelijkheid van onze website voor onze klanten te verbeteren. We timmeren daarom hard aan de weg om onze digitale social media, Google-vindbaarheid en website op te krikken. Hoe we dat doen, vertellen we je in deze blog.

Hoe timmert Groothandel De Kreij online aan de weg?

Vorig jaar sloot Huig niet alleen de handen inéén met Flakkeeënaar Femke Meijboom voor de social media, maar hij startte ook samenwerkingen met online marketingbureau Brandmerck en Jouw Marketingcoach uit Stellendam. Samen met Thijs van Brandmerck werken we aan onze zoekmachineoptimalisatie. Dankzij hun kennis kan ons bedrijf beter worden gevonden in Google, maar we kunnen er ook in adverteren. Dat nemen zij ons uit handen.

Jeffrey van Jouw Marketingcoach helpt ons om een betere marketingstrategie uit te oefenen en de marketing beter te organiseren. Hij houdt de lijntjes strak, zorgt voor een overkoepelend beeld in de woordvoering en ondersteunt daarmee ook Femke, die nog altijd onze social media verzorgt.

Hoe gaat het met de online marketing en SEO na drie maanden?

Nu zijn we enkele maanden verder en is het wel leuk om daarin een update te geven. Alle blogs die verschijnen worden door Femke geschreven. Zij heeft dit jaar al zes blogs voor ons geschreven en vorig jaar nog meer. Zo komen er ook wekelijks twee tot drie social media berichten online op onze Instagram en Facebook. Wist je dat we maandelijks een winactie organiseren?

Thijs werkt samen met Jeffrey aan de optimalisatie van de website van De Kreij, maar ook aan de andere websites wordt flink gewerkt, zoals die van KreijKoffie. Het doel is dat deze sneller opvalt wanneer je googelt naar koffie. Dat is een simpele verwoording, maar er zit zoveel meer technisch werk achter. Dat doet hij overigens niet alleen voor onze eigen koffieboon, maar ook voor alle koffiemachines die we aanbieden voor onze klanten. Zowel bij De Kreij als Kreijkoffie is al een flinke toename in het aantal bezoekers.

Jeffrey is daarnaast aan de slag gegaan met het onderzoeken van de huidige social media kanalen, hoe alle afdelingen onderling werken en hoe hij het allerbeste een marketingstrategie voor Groothandel De Kreij kan opstellen. Alle kleine beetjes helpen om online beter zichtbaar te zijn, maar een marketingstrategie draagt de rest.

Service met hoofdletter S bij Groothandel De Kreij

Bij Groothandel de Kreij vinden we het belangrijk dat onze klanten alles dat ze nodig hebben op één plek kunnen vinden. Daarom bestaat ons assortiment niet alleen uit food, maar ook uit non-food zoals papierwaren, bordjes, bestek en schoonmaakproducten. Wij zijn dé groothandel in de horeca die levert wat jij nodig hebt.

We leveren vanuit ons eigen pand in middelharnis. Daar hebben we ons kantoor, maar ook onze showroom, waar we je kunnen adviseren en de beste service kunnen bieden. Onze specialiteit? Persoonlijk contact, kleine aantallen, eenvoudige bestelwijze, eigen vervoer en ten allen tijden service met een hoofdletter S.

Geïnteresseerd in het aanbod van Groothandel De Kreij? Neem contact op via  of via 0187-48 26 90, dan helpen wij je zo snel mogelijk op weg.

Wat is de beste koffiemachine voor kantoor?

Wat is de beste koffiemachine voor kantoor?

Op kantoor is koffie niet zomaar een drankje, maar voor velen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse routine. Veel mensen die op kantoor werken starten de werkdag met een kopje koffie en vaak volgen er nog meer. Een kop koffie kan de productiviteit gedurende dag stimuleren, dus goede koffie op kantoor is erg belangrijk. Het kiezen van een koffiemachine voor op kantoor is dus een best lastige taak, want er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Van lekkere koffie worden werknemers blij en productief en dat is erg belangrijk! In deze blog vertellen we meer over wat de beste koffiemachine voor kantoor van De Kreij is en waar je op moet letten bij deze keuze.

Een koffiemachine voor op kantoor? Hier moet je rekening mee houden!

Eigenlijk staat er op elk kantoor een koffiemachine. Op het ene kantoor een snelfilter apparaat en op het andere kantoor een instant koffiemachine. Welk type koffiemachine past bij jouw kantoor is afhankelijk van een aantal factoren. Ben je op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Maak de keuze op basis van de onderstaande factoren.

Capaciteit

De capaciteit is een belangrijke factor bij de keuze voor een koffiemachine. Ga na hoeveel mensen er dagelijks koffie zullen drinken op kantoor. Kies een machine die aan deze vraag kan voldoen zonder veel wachttijd.

Soorten koffie

Overweeg welke soorten koffie de machine moet kunnen zetten. Wil je enkel normale koffie of ook cappuccino, espresso en chocolademelk?

Gemak van gebruik

Kies een machine die eenvoudig is in gebruik en ook gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is.

Onderhoudsvereisten

Sommige koffiemachines vereisen bij het onderhoud professionele hulp. Wij begrijpen dat dit niet altijd gewenst is, dus kies vooral een machine die je gemakkelijk zelf kunt onderhouden.

Ruimte

Hoeveel ruimte is er beschikbaar op kantoor? Kies een koffiemachine die past op de plek waar de machine moet komen.

Wateraansluiting

Overweeg of het handig is om een koffiemachine met waterreservoir te hebben of een machine die aan is gesloten op de waterleiding. Deze keuze gaat vaak samen met de capaciteit. Als er dagelijks veel koffie wordt gedronken, dan is een machine met aansluiting op de waterleiding aan te raden.

Betrouwbaarheid en kwaliteit

Kies een merk en model met een goede reputatie qua betrouwbaarheid en kwaliteit om te voorkomen dat de machine veel onderhoud nodig heeft.

Koffiemachines in het assortiment van De Kreij Horeca

Als je op zoek bent naar een goede koffiemachine voor op kantoor, dan ben je bij De Kreij Horeca op het juiste adres. Wij zijn een groothandel voor horeca met een uitgebreid assortiment aan koffiemachines. Voor iedere situatie hebben wij een geschikte koffiemachine. Of er nou 10 mensen per dag een kopje koffie drinken of 50, wij hebben altijd een geschikte machine. De onderstaande soorten machines bieden wij aan:

    • Bonenmachines
    • Instant machines
    • Filtermachines
    • Fresh Brew machines
    • Cafitesse machines

Bonenmachines zijn er in verschillende groottes. Ze zijn er enkel voor een kopje bonenkoffie, maar ook uitgebreider met cappuccino, espresso, latte en heet water. Instant machines zijn gemakkelijke en snelle machines die veel worden gebruikt in kantoren. Je hoeft enkel op een knopje te drukken en je hebt het gewenste kopje koffie. Filtermachines zijn compacte en handige machines. Hiermee kun je een normale pot koffie zetten. Ze zijn er met of zonder wateraansluiting. Onze fresh brew machines zijn machines van een ander niveau. Je kunt het vergelijken met gewone filterkoffie, maar het verschil is dat de bonen van fresh brew koffie een speciale branding en maling hebben. Ze worden eerst gebrand en daarna weggelegd om af te koelen. Hierdoor verdwijnen de gassen die tijdens het brandproces ontstaan. Dit geeft een unieke smaak. Ten slotte de cafitesse machines. Deze machines produceren cafitesse koffie. Dit is sterk geconcentreerd vloeibaar koffie extract. Dit extract wordt gemaakt van zeer hoge kwaliteit koffiebonen. De machines hebben een speciale methode van koffiezetten en hierdoor worden de smaak en aroma’s goed behouden.

Een koffiemachine voor kantoor kopen bij De Kreij

Wat is de beste koffiemachine voor kantoor? Onze koffiemachines kunnen allemaal wel op kantoor worden gebruikt. Welke de beste is, dat is afhankelijk van de situatie en de behoeften die er zijn. Voor elke soort machine hebben we een koffie van ons eigen merk. Lekkere groothandel koffie van hoge kwaliteit koop je bij De Kreij Koffie!

De Kreij is een groothandel zonder pas

De Kreij is een groothandel zonder pas

Kun je tegenwoordig nog boodschappen doen bij een groothandel zonder pas? Heb je verplicht een pas nodig om een bestelling bij de groothandel te plaatsen? En hoe zit dat bij Groothandel De Kreij? 

Groothandel De Kreij geeft geen pas

Veel groothandels hanteren de speciale regeling dat je zonder een pas, zoals een klantenpas of consumentenpas, geen boodschappen kan doen. Groothandel De Kreij heeft die regeling niet. Wij vinden het belangrijk om onze deuren voor alle ondernemers te openen. Zo kunnen wij hen de beste service én advies bieden. Daarbij is De Kreij op deze manier toegankelijk voor grote en kleine ondernemers. 

Hoe bestel je bij Groothandel De Kreij zonder pas?

Er zijn diverse manieren om je bestelling bij Groothandel De Kreij door te geven. Hieronder nemen we je mee in het bestelproces.

Zo plaats je een bestelling zonder pas

Bij Groothandel De Kreij zijn er twee manieren om een bestelling te plaatsen:

  1. Op locatie: je kunt zonder pas bij ons langskomen in Middelharnis, waar je de producten eerst kunt bekijken en met elkaar kan vergelijken voordat je deze koopt. Ook is het makkelijk om zo persoonlijk advies te ontvangen. Ons personeel is je graag van dienst.

  2. Online bestellen: een andere manier om te bestellen is door een account aan te maken op onze website en online je bestelling te plaatsen. Zo staat jouw bestelling gekoppeld aan jouw adres, bedrijfsnaam en btw-nummer zodat het administratief gelijk goed geregeld is. 

Je ontvangt daarna je orderbevestiging en leveringsinformatie

Zodra je je bestelling hebt geplaatst, krijg je een bevestiging opgestuurd naar het mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt. Hierin zie je het overzicht van de boodschappen, de kosten en andere belangrijke informatie voor jouw administratie. 

Na jouw bestelling gaat ons team voor je aan de slag om je order verzendklaar te maken. Sommige klanten komen hun bestelling ophalen, anderen laten het bezorgen. In onze regio hebben wij vaste routes met eigen chauffeurs. Ons bezorgingsgebied is Goeree-Overflakkee, Tholen, Schouwen-Duiveland, Hoekse Waard en Voorne Putten.

Wat te doen als je bestelling is bezorgd?

De tent opengooien, natuurlijk! Met de juiste producten in huis, kan jullie snackbar, bar van de sportvereniging of een andere horecagelegenheid de beste service aan jullie bezoekers leveren. 

Ben je tevreden met jouw bestelling? Laat dan eens een Google review achter. Jouw bestel ervaring is voor ons heel waardevol. Het steunt niet alleen de zaak, maar helpt ook andere klanten ons te vinden. Bedankt!

Service met hoofdletter S bij Groothandel De Kreij

Bij Groothandel de Kreij vinden we het belangrijk dat onze klanten alles dat ze nodig hebben op één plek kunnen vinden. Daarom bestaat ons assortiment niet alleen uit food, maar ook uit non-food zoals papierwaren, schoonmaakmiddelen en koffietoebehoren. Wij zijn dé groothandel in de horeca die levert wat jij nodig hebt. We leveren vanuit ons eigen pand in middelharnis. Daar hebben we ons kantoor, maar ook onze showroom, waar we je kunnen adviseren en de beste service kunnen bieden. Onze specialiteit? Persoonlijk contact, kleine aantallen, eenvoudige bestelwijze, eigen vervoer en ten allen tijden persoonlijke service met een hoofdletter S.

Geïnteresseerd in het aanbod van Groothandel de Kreij? Neem contact op via  of via 0187-48 26 90, dan helpen wij u zo snel mogelijk op weg. 

Subcategorieën

Onze werkwijze:

Shoppen bij De Kreij

Bij Groothandel de Kreij kun je online je boodschappen bestellen. Hiervoor moet je eerst een account maken. Je kunt ook persoonlijk langskomen. Wij zijn op weekdagen geopend van 08:30 – 17:00 uur.

Bestelling plaatsen

Een bestelling plaatsen kan direct online na het aanmaken van een account. Wanneer je persoonlijk langskomt kun je zelf je boodschappen verzamelen. Kun je iets niet vinden of mocht je er niet uitkomen, dan helpen we je natuurlijk graag.

Orderbevestiging

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een orderbevestiging per mail. Ons team gaat direct voor je aan de slag en maakt je bestelling verzendklaar. In onze groothandel ontvang je een afleverbon.

Bezorging in de regio

In onze regio hebben wij vaste routes met eigen chauffeurs. Ons verzorgingsgebied is Goeree-Overflakkee, Tholen, Schouwen Duiveland, Hoekse Waard en Voorne Putten.

3240 - 3241 Middelharnis - Route dinsdag t/m vrijdag
3245 – 3247 Sommelsdijk - Route dinsdag t/m vrijdag
3247 – 3249 Dirksland - Route dinsdag, donderdag en vrijdag
3220 – 3239 Voorne Putten - Route donderdag
3240 – 3258 Goeree-Overflakkee - Route dinsdag/vrijdag
3260 – 3299 Hoekse Waard - Route donderdag
4300 – 4329 Schouwen-Duiveland -Route woensdag/vrijdag
4675 – 4698 Tholen - Route woensdag/vrijdag

Bezorging buiten onze regio

Buiten onze regio maken wij gebruik van de pakketdienst. Vanaf € 150.- wordt uw pakket gratis verzonden onder de volgende voorwaarden:

  • de artikelen moeten als pakket of op pallet verzonden kunnen worden.
  • uitzonderingen zijn vers en diepvriesproducten. Die worden niet verzonden.
  • op vrijdag verzenden wij geen artikelen omdat veel bedrijven op zaterdag zijn gesloten.
  • uitsluitend levering in Nederland.

Buiten onze regio berekenen wij een bedrag van € 15.- aan order- en verzendkosten bij bestellingen onder de € 150,- (excl. btw).

Levertijd

Bestellingen in de regio gaan op onze vaste routes mee. Overige bestellingen besteld voor 12.00 uur worden dezelfde dag nog bij de pakketdienst aangeboden. Bij onvoldoende voorraad wordt contact met u opgenomen. We doen er alles aan om de bestelling op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.Bij vragen over je bestelling of bezorging kun je ons bellen op 0187-482690 of mail naar

 

Groothandel de Kreij biedt een breed assortiment. Van grote A-merken tot huismerken. Met meer dan 300 merken voorzien we in al jouw behoeften.

Bekijk al onze merken

Wil je meer weten?

Stuur dan een mail of bel ons. We staan voor je klaar. Voor online bestellingen kun je direct een account maken. Wil je liever een afspraak maken? Dan kun je het best even bellen. Je bent altijd welkom!

  

Huig de Kreij

Huig de Kreij - Groothandel De Kreij